Yleistä

Auton vuokraus on suosittu tapa liikkua Thaimaassa, sillä se antaa matkailijoille vapauden tutkia maata omalla aikataulullaan. Thaimaassa on monia kansainvälisiä autonvuokrausyrityksiä, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ajoneuvoja eri hintaluokissa. Auton vuokraus on yleensä helppoa ja edullista, mutta vuokrausehdoista kannattaa aina tarkistaa etukäteen.

Auton vastaanotto

Kun saavut Thaimaahan ja haluat vuokrata auton, sinun tulee yleensä käydä autonvuokrausyrityksen toimipisteellä. Siellä sinua palvelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa sinua valitsemaan sopivan auton ja täyttämään tarvittavat asiakirjat. Yleensä sinulta vaaditaan voimassa oleva ajokortti, luottokortti ja passi. Auton vastaanotossa saat myös tarkat ohjeet auton käytöstä, vuokraehdoista ja vakuutuksista.

Vuokrauspaikat

Thaimaassa auton voi vuokrata useista eri paikoista. Yleisimmät vuokrauspaikat ovat lentokentät, suuret kaupungit ja suositut matkailukohteet. Vuokraamot sijaitsevat yleensä lähellä matkailukeskusten vilkkaita alueita, jotta matkailijoiden on helppo löytää ne. Lentokentillä vuokrausyritykset sijaitsevat yleensä terminaalin välittömässä läheisyydessä, mikä helpottaa matkailijan siirtymistä lentokentältä kohteeseen. Vuokrauspaikkoja voi myös varata etukäteen internetin kautta.

Hintataso

Auton vuokrauksen hinta Thaimaassa vaihtelee vuokrausajankohdan, autoluokan ja vuokrausyrityksen mukaan. Hintojen vertailu ennen varausta kannattaa, sillä saman auton voi löytää eri vuokraamoista eri hintaan. Yleisesti ottaen auton vuokraus Thaimaassa on edullisempaa kuin monissa muissa maissa, mutta hintataso voi nousta erityisesti suosittujen matkailusesonkien aikaan. Usein auton vuokraushintaan sisältyy perusturva, mutta ylimääräiset vakuutukset ja lisäpalvelut voivat nostaa hintaa. Lisäksi, polttoaine sekä mahdolliset tienkäyttömaksut ja parkkimaksut tulee huomioida kokonaiskustannuksissa.


Liikenne

Thaimaan liikenne voi olla melko kaoottista ja erilainen verrattuna moniin muihin maihin. Kaupunkien keskustoissa voi olla ruuhkia ja ajotyyli saattaa olla hieman erilainen kuin mitä olet tottunut. Liikenne Thaimaassa ajetaan vasemmalla puolella tietä, mikä voi olla haastavaa, jos et ole tottunut tähän. Lisäksi liikenneympyröiden sääntöjä ei aina noudateta ja moottoripyörät ajavat usein jalkakäytävillä. On myös tärkeää huomata, että Thaimaan liikenteessä vakuutukset eivät välttämättä kata kaikkia vahinkoja, joten kannattaa olla varovainen ja ajaa vastuullisesti.

Miksi vuokrata auto lomalla?

Auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto lomalla Thaimaassa, sillä se antaa sinulle vapauden tutkia paikkoja omaan tahtiisi. Voit suunnitella oman reittisi ja vierailla sellaisissa kohteissa, joihin bussit tai junat eivät aina pääse. Auton avulla voit myös helposti kuljettaa isompia matkatavaroita tai vaikka harrastusvälineitä, kuten sukelluskamoja tai polkupyöriä. Lisäksi auton vuokraaminen voi olla taloudellisesti kannattavaa, kun matkustat useamman henkilön kanssa ja jaatte vuokrakustannukset.

Auton tankkaaminen

Thaimaassa on helppo löytää huoltoasemia, joilla voi tankata vuokra-auton. Useimmat huoltoasemat tarjoavat sekä bensiiniä että dieselöljyä. Polttoaineen hinta vaihtelee alueittain, mutta yleisesti ottaen Thaimaan polttoaineiden hinnat ovat edullisempia kuin esimerkiksi Pohjois-Amerikassa tai Euroopassa. Huomioi, että vuokra-auton tankkaaminen kannattaa hoitaa ennen palautusta, jotta vältät ylimääräiset kustannukset vuokraajan puolesta.

Tietullit

Thaimaan valtateillä voi olla tietulleja, joista joudut maksamaan ajon aikana. Tietullit ovat yleensä kohtuullisia, mutta sinun kannattaa varata käteistä rahaa mukaan matkaan, sillä näillä tuloilla tiet ovat ylläpidossa. Tietullit peritään yleensä silloin, kun ajat moottoritien rampin läpi. Joillain tietulliasemilla on myös vihreä NPS-kortti, joka sallii nopeamman kulun tietullien läpi. Jos et omista tätä korttia, voit maksaa tietullimaksut käteisellä tai pankki- / luottokortilla. On hyvä huomata, että tietullimaksut eivät sisälly vuokra-auton hintaan, joten varaudu ylimääräisiin kustannuksiin.

Minne mennä vuokra-autolla?

Thaimaa tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia tutustua upeisiin kohteisiin vuokra-auton avulla. Phuket on erityisen suosittu paikka, jonka rannat, kuten Patong ja Kata Beach, houkuttelevat turisteja ympäri maailmaa. Krabi on toinen kaunis kohde, jossa voi nauttia upeasta luonnosta ja kiipeillä kalkkikivikallioilla. Chiang Mai tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen Pohjois-Thaimaan kulttuurista ja temppeleistä. Bangkokin kaupunki on vilkas ja jännittävä. Sillä ympäröivät naapurimaan patong, joka on suosittu rantakohde sekä Ayuttaya, jossa voi ihastella antiikista temppelit.

Vakuutukset

Ennen kuin vuokraat auton Thaimaassa, on tärkeää ottaa huomioon vakuutukset. Useimmissa tapauksissa vuokra-autoihin sisältyy perusvakuutus, joka kattaa kolmannen osapuolen vahingot. Suosittelemme kuitenkin hankkimaan lisävakuutuksen, kuten varkausvakuutuksen ja kolariturvan, jotta olet paremmin suojattu mahdollisten vahinkojen varalta. Tarkista vuokraamon tarjoukset ja ehdot ennen auton vuokrausta.

Nopeusrajoitukset

Thaimaassa on voimassa useita eri nopeusrajoituksia, ja ne vaihtelevat tieverkon ja ajoneuvon tyypin mukaan. Yleensä moottoriteillä nopeusrajoitus on 90-120 km/h, taajama-alueilla 60-80 km/h ja maaseudulla 70-90 km/h. On tärkeää noudattaa nopeusrajoituksia ja aina säilyttää turvaväli muihin ajoneuvoihin.

Pysäköinti

Thaimaan kaupungeissa pysäköintitilanne voi olla haastava. Suurimmissa kaupungeissa on useita maksullisia pysäköintialueita, jotka ovat yleensä käytössä aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan. Lisäksi monet hotellit tarjoavat ilmaisen tai maksullisen pysäköinnin vierailleen. On myös tärkeää noudattaa pysäköintimerkkejä ja välttää pysäköimistä kielletyille alueille, joissa ajoneuvo voidaan hinata pois.

Auton palautus

Kun palautat vuokra-auton Thaimaassa, varmista, että täytät vuokraamon vaatimukset. Tarkista polttoainetaso ja palauta auto samassa kunnossa kuin se oli vuokraushetkellä. Useimmissa tapauksissa vuokra-auto on palautettava vuokraamon toimipisteeseen sovittuun ajankohtaan mennessä. Ota huomioon myös, että joissakin tapauksissa palautuspiste voi olla eri kuin noutopiste, joten varmista tämä etukäteen.