Sijainti

Hua hin kartta josta näkyy etäisyys pääkaupunki Bangkokiin.

Hua Hin sijaitsee Siaminlahden länsirannalla melko lähellä pääkaupunki Bangkokia. Etäisyys pääkaupunkiin on noin 150 kilometriä ja sen voi taittaa bussilla, autolla tai junalla. Hua Hinistä kun kulkee rannikkoa pitkin Cha Am:in kautta Bankokiin rautatie. Siaminlahden vastarannalla on Pattayan lomakohde.

Lennot Hua Hin:iin tehdään Bangkokin kautta. Tilanne on sama myös muiden Siamin lahden lomakohteiden, Pattaya, Rayong ja Cha Am, osalta.

Aktiviteetit

Paikallisten keskuudessa Hua Hin tunnetaan kuningasperheen lomanviettopaikkana. Kuningasta ja kuningasperhettä arvostetaan Thaimaassa suuresti ja myös Hua Hin saa tuota arvostusta osakseen.  Vastarannalla sijaitsee Pattaya ja monen mielestä se on myös Hua Hinin vastakohta. Lapsiperheet ja eläkeläiset ovat ottaneet kohteen omakseen.

Hua Hinin on rantalomakohde ja siellä onnistuvat kaikki vesiurheilumuodot: snorklaaminen, sukeltaminen, vesihiihto, uinti, vesiskootterilla ajo ja purjelautailu. Sukeltamista ja snorklaamista haittaavat hieman samea vesi. Niitä varten kannattaa matkustaa hieman etelämmäs. Kannattaa tiedustella paikallisilta yrittäjiltä sukellusretkiä.

Kaupungista löytyy muutama suuri ostoskeskus ja kaikki länsimaiset pikaravintolat, McDonalds, KFC ja Burger King ovat edustettuina.

Nähtävyyksistä mainittakoon Pala-U putoukset ja Kwai joen silta. Molempiin tehdään opastettuja retkiä ja Kwai joelle pääsee kulkemaan matkan höyryveturilla. Tiikeritemppeli ja yhteydessä oleva eläintarha. Tarha on hieman erilainen kuin länsimaissa on totuttu. Siellä liikutaan eläinten joukossa. Villisika ei ole lainkaan vaarallinen eläin.

Hua Hinin rannikolta löytyy kolme pientä saarta Ko Sai, Ko Khi Nok ja Ko Sadao. Niihin tehdään päiväretkiä Khao Takiab:n kalastajakylästä, joka sijaitsee Hua Hinin kaupungin eteläpuolella. Saaret ovat luontoretkeilijän unelmapaikkoja. Saarilla voi myös harrastaa sukellusta ja snorklausta joka muuten onnistuu huonosti Hua Hinin omilla rannoilla. Saarista suurinta kutsutaan nimellä ”Singto islands” (Lion Island, Ko Singto). Nimi kuvaa Ko Sai saaren muotoa. Saari näyttää istuvalta leijonalta. Jos aiot tehdä retken kyseisille saarille niin etsi nimeä ”Singto” tai ”Lion Islands”.

Rannat Hua Hinissä

Rannan vesi on hieman sameaa, mutta täysin uimakelpoista. Hiekkarannat ovat hienot ja jatkuvat lähes yhtenäisenä koko kaupungin rannan pituudelta.


Kommentit

Hua Hin — 6 kommenttia

  1. Menossa Thaimaaseen ja Huahiniin tammikuussa. Matkakuume on jo korkealla. Tietääkö joku, tehdäänkö Huahinistä retkiä Bangkokiin? Vai miten Bangkokiin pääsis kätevimmin ja halvimmin päiväksi ostoksille?

  2. Hua Hin vaikuttaisi mukavalta vaihtoehdolta niille tavallisimmille kohteille,joihin suomalaiset matkaavat. Itse suunnittelen ensi talvelle Thaimaahan menoa, että pääsisi pakkasten keskeltä vähän lämmittelemään ja kokemaan jotain eksoottista. Mutta jäi vielä mietityttämään, että jos Hua Hin kerran on Thaimaan kuninkaallistenkin kohde, onko sen hintataso sitten muita maan kohteita korkeampi?

  3. Ootte tainneet unohtaa kertoa, että Hua Hin on Thaimaan maineikkain golfkohde, ja syystäkin! Vaikka sen rannat ja merivesi ei olekaan maan parasta laatua, golfkentät sen sijaan ovat. Hua Hinin alueella on peräti 8 viheriötä, jotka täyttää kansainväliset vaatimukset, ja osa on jopa isännöinyt isoja kisoja. Jo 1900-luvun alkupuoliskolla perustettiin maan vanhin golfkenttä, Royal Hua Hin Golf Course, joka toimii muuten edelleen. Viimeisin rakennetuista on huiman kaunis Black Mountain. Hua Hiniä suosittelisin siis ennen kaikkea joko rauhallista lomaa tai golffia kaipaaville.

  4. Valitettavasti myös Hua Hinin ilme on alkanut sottaantua aika lailla miesten seksiturismin takia.Aikoinaan niin siveellisen ja puhtaan ilmeen omannut kaupunki on tänään jo suomalaistenkin miekkosten metsästysareenaa. En tiedä miksi tuo halpa prostituutio vetää kuin hunaja puoleensa, onko kyse siitä, etteivät kyseiset miehet kotimaassa osaa naista itselleen hankkia vai eivätkö he kelpaa suomalaisille naisille, joilla on rima luonnollisesti korkeammalla kuin Thaimaan neitosilla. JOkainen ottakoon itseään niskasta kiinni, sillä valitettavan usein moisten ”sankareiden” tuomisina on sukupuolitauteja, joita sitten kierrätetään kotimaassa, jos vaan kyetään.

  5. Vaikka Hua Hiniä ei enää voi nimittää Thaimaan parhaisiin kohteisiin kuuluvaksi, kyllä siellä silti mielellään muutaman päivän viettää. Liikenne on aika kaoottista, ja turistien huonot tavat näkyvät katukuvassa. Rannat ovat kuitenkin ihania, aurinko paistaa ja mereen mahtuu uimaan paremmin kuin esimerkiksi Kanarialla. Myös Hua Hinin vesipuistot ovat kiva kokemus, sillä kokoa ja puuhaa riittää koko perheelle. Yöelämääkin on, ja se on onneksi vielä esimerkiksi Pattayan ja Phuketin vastaavaa rauhallisempaa ja siistimpää. Hua Hinin voi yhdistää vaikkapa Bangkokin matkaan, jolloin saa koettua kummankin parhaat puolet.

  6. Itse en toista kertaa Hua Hiniin lähde, olin todella pettynyt omaan matkaani. Luonto toki on kaunista sielläkin, mutta aivan kamala hulina kaduilla, liikaa tyrkyttävää seksiturismia omaan makuuni ja jäi puuttumaan se aidon Thaimaan kokemus, tai ainakin niin uskon. Golfkentät toki oli mahtavia, mutta muuten lätteä loma, ensi kerralla suunnaksi Koh Lanta tai Koh Samet, jospa siellä pääsisi tuntemaan lomailevansa paratiisissa eikä peheenpesässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>