Hua Hin

Sijainti

Hua hin kartta josta näkyy etäisyys pääkaupunki Bangkokiin.

Hua Hin sijaitsee Siaminlahden länsirannalla melko lähellä pääkaupunki Bangkokia. Etäisyys pääkaupunkiin on noin 150 kilometriä ja sen voi taittaa bussilla, autolla tai junalla. Hua Hinistä kun kulkee rannikkoa pitkin Cha Am:in kautta Bankokiin rautatie. Siaminlahden vastarannalla on Pattayan lomakohde.

Lennot Hua Hin:iin tehdään Bangkokin kautta. Tilanne on sama myös muiden Siamin lahden lomakohteiden, Pattaya, Rayong ja Cha Am, osalta.

Aktiviteetit

Paikallisten keskuudessa Hua Hin tunnetaan kuningasperheen lomanviettopaikkana. Kuningasta ja kuningasperhettä arvostetaan Thaimaassa suuresti ja myös Hua Hin saa tuota arvostusta osakseen.  Vastarannalla sijaitsee Pattaya ja monen mielestä se on myös Hua Hinin vastakohta. Lapsiperheet ja eläkeläiset ovat ottaneet kohteen omakseen.

Hua Hinin on rantalomakohde ja siellä onnistuvat kaikki vesiurheilumuodot: snorklaaminen, sukeltaminen, vesihiihto, uinti, vesiskootterilla ajo ja purjelautailu. Sukeltamista ja snorklaamista haittaavat hieman samea vesi. Niitä varten kannattaa matkustaa hieman etelämmäs. Kannattaa tiedustella paikallisilta yrittäjiltä sukellusretkiä.

Kaupungista löytyy muutama suuri ostoskeskus ja kaikki länsimaiset pikaravintolat, McDonalds, KFC ja Burger King ovat edustettuina.

Nähtävyyksistä mainittakoon Pala-U putoukset ja Kwai joen silta. Molempiin tehdään opastettuja retkiä ja Kwai joelle pääsee kulkemaan matkan höyryveturilla. Tiikeritemppeli ja yhteydessä oleva eläintarha. Tarha on hieman erilainen kuin länsimaissa on totuttu. Siellä liikutaan eläinten joukossa. Villisika ei ole lainkaan vaarallinen eläin.

Hua Hinin rannikolta löytyy kolme pientä saarta Ko Sai, Ko Khi Nok ja Ko Sadao. Niihin tehdään päiväretkiä Khao Takiab:n kalastajakylästä, joka sijaitsee Hua Hinin kaupungin eteläpuolella. Saaret ovat luontoretkeilijän unelmapaikkoja. Saarilla voi myös harrastaa sukellusta ja snorklausta joka muuten onnistuu huonosti Hua Hinin omilla rannoilla. Saarista suurinta kutsutaan nimellä ”Singto islands” (Lion Island, Ko Singto). Nimi kuvaa Ko Sai saaren muotoa. Saari näyttää istuvalta leijonalta. Jos aiot tehdä retken kyseisille saarille niin etsi nimeä ”Singto” tai ”Lion Islands”.

Rannat Hua Hinissä

Rannan vesi on hieman sameaa, mutta täysin uimakelpoista. Hiekkarannat ovat hienot ja jatkuvat lähes yhtenäisenä koko kaupungin rannan pituudelta.