Yleistä

Thaimaa on suosittu matkakohde lapsiperheille. Maassa on paljon tekemistä ja nähtävää, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Thaimaassa vallitsee ympäri vuoden trooppinen ilmasto, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen perhelomalle. Lapsiystävällisiä hotelleja, rantoja ja aktiviteetteja on tarjolla monilla suosituimmilla turistialueilla kuten Phuketissa, Krabilla ja Pattayalla.

Matkan suunnittelu

Thaimaan matkan suunnittelu lasten kanssa vaatii hieman enemmän huolellisuutta ja valmistelua. Ennen matkaa on hyvä tarkistaa, että lapsilla on voimassa olevat passit ja tarvittavat rokotukset. Lisäksi kannattaa varmistaa, että lentoyhtiöllä on tarvittavat mukavuudet perheen pienimmille, kuten lapsille sopiva ruoka ja mahdollisuus käyttää pinnasänkyä.

Matkustettaessa lasten kanssa on myös tärkeää miettiä, miten pitkä matka sujuu sujuvimmin. On hyvä varata lapsille viihdykettä, kuten pelejä, kirjoja tai tabletti, jotta heillä on tekemistä matkan aikana. Lisäksi on hyvä suunnitella reitti siten, että matkan aikana jää riittävästi aikaa lepoon ja palautumiseen.

Mitä mukaan?

Matkustaessa lasten kanssa on tärkeää pakata mukaan tarvittavat tavarat, jotta matka sujuu mutkattomasti. Hyödyllisiä asioita ovat esimerkiksi vaipat, aurinkovoide, hyttysvoide, desinfiointiaineet ja apteekkituotteet. Thaimaan aurinko voi olla voimakas, joten on tärkeää suojata lapset hyvin auringolta. Lisäksi kannattaa pakata mukaan lapsille sopivaa vaatetusta, kuten mukavia ja ilmavia vaatteita sekä uimapukuja.

Lisäksi on hyvä varata mukaan muun muassa leluja, kirjoja, eväitä ja juomista, jotta lapsilla on tekemistä ja he saavat tarvittavan energian. On myös hyvä varata mukaan lapsille oma makuupussi tai peti, jotta heillä on mukava nukkua eri hotellihuoneissa.

Hotellin valinta

Thaimaassa on runsaasti lapsiperheille sopivia hotelleja, joten valinnanvaraa riittää. Kannattaa kiinnittää huomiota hotellin lapsiystävällisyyteen ja tarjolla oleviin palveluihin, kuten lastenaltaisiin, leikkipaikkoihin, lastenkerhoihin ja animaatio-ohjelmiin.

Monet hotellit tarjoavat myös lapsille sopivia ruokia ja lastenhoitopalveluita. On hyvä tarkistaa myös hotellin sijainti ja etäisyys eri kohteista, kuten rannoista ja nähtävyyksistä. Lisäksi kannattaa huomioida hotellin arvostelut ja suositukset, jotta valinta osuu mahdollisimman hyvin perheen tarpeisiin.

Lopuksi on hyvä muistaa, että lasten kanssa matkustaessa kannattaa ottaa rennosti ja nauttia yhteisestä ajasta. Thaimaa tarjoaa lukuisia unohtumattomia kokemuksia ja aktiviteetteja, jotka sopivat kaikille perheenjäsenille.

Liikkuminen lasten kanssa

Thaimaa tarjoaa paljon vaihtoehtoja liikkumiseen lasten kanssa. Kaupungeissa on usein hyvät julkisen liikenteen palvelut, kuten metro, bussit ja taksit, jotka helpottavat liikkumista lasten kanssa. Metro on erityisen kätevä, sillä se on helppo tapa välttää liikenteen ruuhkat ja lisäksi metroasemat yleensä tarjoavat hissit ja liukuportaat, jotka helpottavat lastenrattaiden kanssa matkustamista.

Taksit ovat myös suosittu vaihtoehto liikkumiseen lasten kanssa, sillä ne tarjoavat mukavuutta ja vaivattomuutta perheille. Valitse kuitenkin aina turvallinen taksi, jossa on virallinen taksiyhtiön logo ja taksimittari. Varmista myös, että kuljettaja käyttää taksimittaria eikä sovi hintaa etukäteen.

Monissa kaupungeissa on myös tarjolla lastenvaunuvuokrauspalveluita, jotka helpottavat matkustamista lasten kanssa. Näitä palveluita tarjoavat esimerkiksi hotellit, matkatoimistot ja erilaiset yksityiset vuokrausyritykset. Lastenvaunujen vuokraaminen voi olla kätevä vaihtoehto, jos et halua kuljettaa omia vaunuja mukanasi matkalla.

Ruoka ja juoma

Thaimaan ruokakulttuuri on tunnettu monipuolisuudestaan ja herkullisuudestaan, ja lapsetkin voivat nauttia paikallisesta ruoasta. Thai-ruoka on yleensä mausteista, joten kannattaa kysyä lapsille sopivia annoksia ja pyytää ruoka valmistamaan vähemmän tulisena.

Monissa ravintoloissa on tarjolla myös kansainvälistä ruokaa, kuten pastaa, pihvejä ja pizzaa, jotka sopivat usein paremmin lasten makuun. Thaimaassa on myös paljon pikaruokaketjuja, kuten McDonald’s ja KFC, jotka tarjoavat tuttuja ja suosittuja vaihtoehtoja lapsille.

Muista kuitenkin, että veden juominen kannattaa hoitaa vain pullotetun veden kautta. Vältä juomista hanavedestä tai jäiden kanssa, jotka voivat olla epäpuhtaita ja aiheuttaa vatsavaivoja.

Ravintolat

Thaimaasta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin, ja monissa ravintoloissa myös lapset otetaan huomioon. Useimmissa ravintoloissa on tarjolla lastenmenuja ja -annoksia, ja henkilökunta on yleensä ystävällinen ja avulias lasten kanssa.

Perheystävällisissä ravintoloissa on usein myös leikkinurkkauksia tai leikkipaikkoja, joissa lapset voivat viihtyä ja leikkiä ruokailun aikana. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä silloin, kun haluat rauhoittua ja nauttia ateriasta samalla kun lapset pitävät hauskaa.

Mikäli haluat välttää ravintoloissa syömisen, voit myös nauttia ruoasta katukioskeilla, joissa myydään paikallisia herkkuja ja pikaruokaa. Katukioskit tarjoavat usein nopeaa ja edullista ruokailua, ja on yleistä, että lapset pitävät näistä paikoista. Muista kuitenkin valita kioskit, joissa ruoka valmistetaan tuoreista aineksista ja missä hygieniataso on hyvä.

Rannalle

Thaimaa on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet perhelomalle. Monilla Thaimaan rannoilla on matalaa ja lämmintä vettä, mikä tekee niistä täydellisiä paikkoja lasten kanssa matkustaville perheille.

Yksi suosituimmista rannoista on Patong Beach Phuketissa. Täällä voi nauttia auringosta ja uida turvallisissa vesissä. Ranta-alueelta löytyy myös paljon aktiviteetteja, kuten vesiskoottereita, jotka ovat suosittuja lasten keskuudessa. Patong Beachilla on myös lapsiystävällisiä hotelleja, joten perheen ei tarvitse kulkea pitkiä matkoja rannalle.

Toinen suosittu kohde lapsiperheille on Hua Hinin ranta. Tämä kaunis hiekkaranta tarjoaa runsaasti tilaa lasten leikkiä ja juosta. Rannalla on myös monia ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisia käköksiä perheen kanssa. Hua Hinin ranta on myös suhteellisen lähellä Bangkokia, joten sinne on helppo matkustaa lasten kanssa.

Nähtävyydet lapsille

Thaimaasta löytyy myös paljon nähtävyyksiä, jotka ovat suunnattu erityisesti lapsille. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Cartoon Network Amazone-vesipuisto Pattayalla. Täällä lapset voivat nauttia vesiliukumäistä, uima-altaista ja erilaisista aktiviteeteista, jotka perustuvat suosittuihin piirrossarjoihin.

Toinen suosittu kohde lapsille on Phuketin Butterfly Garden and Insect World. Tämä puutarha tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin perhoslajeihin ja hyönteisiin. Lapset voivat oppia uutta ja kokea jännitystä nähdessään eksoottisia hyönteisiä lähietäisyydeltä.

Aktiviteetit lapsille

Thaimaa tarjoaa myös paljon aktiviteetteja, joihin lapset voivat osallistua. Esimerkiksi Elefanttielämäntilat Chiang Maissa tarjoavat mahdollisuuden tutustua elefantteihin ja oppia niistä samalla kun nauttii ainutlaatuisesta elämyksestä. Lapset voivat ruokkia ja pestä elefantteja, joka on varmasti ikimuistoinen kokemus.

Toinen suosittu aktiviteetti on Thaimaan kelluvat markkinat. Esimerkiksi Amphawa Floating Market sijaitsee noin 90 minuutin ajomatkan päässä Bangkokista. Täällä perhe pääsee tutustumaan perinteiseen thaimaalaiseen markkinatunnelmaan ja ostamaan paikallisia herkkuja. Lapset voivat myös nauttia veneajelusta kauniissa kanavissa.

Thaimaa tarjoaa monia upeita aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsiperheille. Rannat, nähtävyydet ja aktiviteetit tekevät Thaimaasta ihanteellisen lomakohteen perheille, jotka haluavat nauttia aurinkoisesta säästä ja ikimuistoisista elämyksistä lasten kanssa.