Matkoilla sattuu myös kaikenlaista ikävää. Mitä enemmän matkustaa sitä useimmin ikävät tapahtumat osuvat matkan ajalle. Jos olet perheen kanssa kuukauden Thaimaassa, niin on suorastaan ihme, jos joku ei jossain välissä sairastaisi jotain. Vaikkei muuta niin ihan tavallista ripulia tai kuumetta.

Joskus sattuu myös ikävämpiä asioita. Joudut onnettomuuteen, sairastut vakavammin tai sinut ryöstetään. Näitä kaikkia varten on olemassa matkavakuutus. Jos olet älynnyt tai oikeammin muistanut ottaa sellaisen, niin et ainakaan taloudellisesti joudu kärsimään asiasta. Henkinen ja fyysinen puoli on sitten eri asia.

Jatkuvasta matkavakuutuksesta saa yleensä jonkin kortin ja tavallisesta tiedot voi tulostaa paperille. Ainakin vakuutusyhtiön numero kannattaa laittaa kaikkien kanssamatkustajien kännykkään. Oma ja lasten henkilötunnus on myös syytä osata ulkoa.

Jos jotain sattuu niin ensimmäiseksi kannattaa soittaa vakuutusyhtiölle ja kertoa missä olet ja mitä on tapahtunut. Saat heiltä tarkemmat ohjeet ja parhaimmassa tapauksessa he ovat suoraan yhteydessä sairaalaan.

Kaikki kuitit kannattaa ottaa talteen ja pyytää kuitti, jos sitä ei erikseen tarjota. Vakuutusyhtiö korvaavat yleensä mukisematta kaikki ne kulut kuittia vastaan, jotka vähänkin voidaan liittää sairauden tai tapaturman hoitoon. Korvata voidaan myös epäsuorat kulut kuten ylimääräinen liikkuminen tai muu tapahtuman aiheuttama järjestely. Jos esimerkiksi sairastut retkellä kaukana hotellilta, voit saada korvatuksi ylimääräisiä majoituskuluja tai välttämättömyystarvikkeiden hankintaa.

Thaimaassa joutuu harvoin pahoinpidellyksi, ryöstetyksi tai minkään pienemmänkään varkauden kohteeksi. Turismi on niin tärkeä tulonlähde Thaimaassa, että matkailijoista halutaan pitää hyvää huolta. Turistia kaltoin kohtelevaa odottaa kovat rangaistukset. Joskus voi silti käydä huonosti ja silloinkin kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä vakuutusyhtiöön. Jos olet pakettimatkalla, niin silloin paras apu on matkaoppaat.

Yleisin ongelma, joka turistia kohtaa Thaimaan matkalla ovat matkasairaudet. Lääkäriin on syytä mennä heti, jos sairaus vähänkin pitkittyy. Paikalliset sairaudet, myös turisteille tyypilliset, osataan diagnosoida Thaimaassa jopa paremmin kuin jos menet lääkäriin vasta kotimaassa.


Kommentit

ongelmia? — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>