Rayong

Sijainti

Rayong sijaitsee Siamin lahden länsipuolella. Lähin suuri lomakohde on Pattaya. Matkaa Pattaya City:n on noin 50 kilometriä. Myös pääkaupunki Bangkok on melko lähellä. Matkaa Bangkokiin on noin 180 kilometriä. Molemmat kaupungit ovat samassa suunnassa (luoteeseen Rayonginsta). Myös Vietnam on siedettävän matkan päässä. Linnuntietä sinne kertyy matkaa noin 150 kilometriä. Mikäli saa viisumin järjestettyä, niin myös sen voi ottaa matkaohjelmaan. Viisumin hankinnasta enemmän muualla näillä sivuilla.

Aktiviteetit

Rayongiin lähdetään viettämään rauhallista lepolomaan. Aktiviteetteja tietenkin riittää,  jos niitä haluaa. Suosittuja ovat kaikki vesiurheilumuodot, kuten sukeltaminen, snorklaus, vesiskootteri ajelut, purjelautailu ja surffaaminen. Myös kalastusmahdollisuudet ovat hyvät. Lapsiperheille paikka sopii loistavasti.

Pienessä rauhallisessa kaupungissa eivät ostosmahdollisuudet ole tietenkään niin hyvät kuin suurkaupungeissa. Toisaalta hintataso on halvempi ja varsinkin paikallisia käsitöitä saa Rayongista kohtuullisen edullisesti. Suuremmat ostokset kannattaa tehdä muualla. Pattaya on lähellä vain 50 kilometrin päässä. Autolla pääsee sinne alle tunnissa. Kun haluaa kunnolla shoppailla lähtee koko päiväksi Bangkokiin. Taksi sinne maksaa alle 4000 Bahtia (80e). Auto ja kuljettaja odottavat matkan ajan.

Rayongin rannat

Rayongiille lähdetään viettämään rantalomaa. Ja rantoja siellä onkin paljon: Ao Kai-Laem Tan, Hat Laem Charoen ja Hat Sang Chan, Hat Mae Ramphueng, Hat Sai Kaew (Diamond Beach), Laem Mae Phim. Monen mielestä juuri Rayongista löytyvät maailman parhaat rannat.

Tietoja

  • Kaupungin asukasluku on noin 50 000.
  • Alueen pääelinkeino on kalastus.
  • Kuuluu Rayongin provinssiin.

 

Thaimaa, Rayong. Kaunis hiekkaranta Mae Ramphung.

Mae Ramphung hiekkarantaa Rayongissa.