Sijainti

Rayong sijaitsee Siamin lahden länsipuolella. Lähin suuri lomakohde on Pattaya. Matkaa Pattaya City:n on noin 50 kilometriä. Myös pääkaupunki Bangkok on melko lähellä. Matkaa Bangkokiin on noin 180 kilometriä. Molemmat kaupungit ovat samassa suunnassa (luoteeseen Rayonginsta). Myös Vietnam on siedettävän matkan päässä. Linnuntietä sinne kertyy matkaa noin 150 kilometriä. Mikäli saa viisumin järjestettyä, niin myös sen voi ottaa matkaohjelmaan. Viisumin hankinnasta enemmän muualla näillä sivuilla.

Aktiviteetit

Rayongiin lähdetään viettämään rauhallista lepolomaan. Aktiviteetteja tietenkin riittää,  jos niitä haluaa. Suosittuja ovat kaikki vesiurheilumuodot, kuten sukeltaminen, snorklaus, vesiskootteri ajelut, purjelautailu ja surffaaminen. Myös kalastusmahdollisuudet ovat hyvät. Lapsiperheille paikka sopii loistavasti.

Pienessä rauhallisessa kaupungissa eivät ostosmahdollisuudet ole tietenkään niin hyvät kuin suurkaupungeissa. Toisaalta hintataso on halvempi ja varsinkin paikallisia käsitöitä saa Rayongista kohtuullisen edullisesti. Suuremmat ostokset kannattaa tehdä muualla. Pattaya on lähellä vain 50 kilometrin päässä. Autolla pääsee sinne alle tunnissa. Kun haluaa kunnolla shoppailla lähtee koko päiväksi Bangkokiin. Taksi sinne maksaa alle 4000 Bahtia (80e). Auto ja kuljettaja odottavat matkan ajan.

Rayongin rannat

Rayongiille lähdetään viettämään rantalomaa. Ja rantoja siellä onkin paljon: Ao Kai-Laem Tan, Hat Laem Charoen ja Hat Sang Chan, Hat Mae Ramphueng, Hat Sai Kaew (Diamond Beach), Laem Mae Phim. Monen mielestä juuri Rayongista löytyvät maailman parhaat rannat.

Tietoja

  • Kaupungin asukasluku on noin 50 000.
  • Alueen pääelinkeino on kalastus.
  • Kuuluu Rayongin provinssiin.

 

Thaimaa, Rayong. Kaunis hiekkaranta Mae Ramphung.

Mae Ramphung hiekkarantaa Rayongissa.


Kommentit

Rayong — 4 kommenttia

  1. Oltuani useamman kerran Thaimaassa olen alkanut arvostaa etenkin näitä rauhallisia ja idyllisen kauniita kohteita, joissa voi levätä ja nauttia elämästään. Rayongissa tuntee olevansa paratiisissa, mutta jos se jossain vaiheessa alkaa pitkästyttää, löytyy ympäri vuorokauden sykkivä Bangkok tosiaan suhteellisen läheltä. Itse en enää noista suurkaupungin hälinöistä perusta, matkamuistoiksikin valitsen paljon mieluummin jotakin paikallisten käsintekemää koristetta kuin tehtaan syytämää halpakamaa. Siten saavat paikalliset lisätienestiä, eikä heidän tarvitse lähteä kaupunkiin työnhakuun, joka naisten kohdalla valitettavan usein tarkoittaa sitä prostituutioon kääntymistä.

  2. Rayong on sopiva valinta meille jo vähän iäkkäämmille tai muuten vaan rauhaa kaipaaville lomailijoille, joille yötä myöten juhliminen ei ole osa sitä matkaohjelmistoa. Hotellivalikoimakin on mukavan laaja. Itse majoituin mukavassa hotellissa, muistaakseni oli Kantary Bay. Hotellista löytyi jopa höyrysauna, kylpylä ja tietysti ne muut perumukavuudet. Näköalakin oli merellinen. Tutut puolestaan ovat kehuneet Mae Pim Resortia, joka onkin edullisempi.

  3. Juuri sopiva lomakohde esimerkiksi Pattayan seksiturismin katseluun kyllästyneille. Rayongissa saa edelleen lomailla rauhassa, ja se soveltuu mielestäni loistavasti etenkin lapsiperheille. Harmaa arki jää sen upeilla hiekkarannoilla unholaan ja kirkkaat vedet vilvoittaa kuuman auringon alla. Nähtävää itse Rayongissa ei kovin paljoa ole, mutta ainahan voi tehdä retkiä lähialueelle.

  4. Löhöilevää rantalomaa etsivän paikka, ei oikeastaan mitään muuta nähtävää kuin nuo rannat, jotka kyllä on kauniita ja meri ihana. Mukaan siis tarpeeksi kiehtovaa luettavaa tai miellyttävää musiikkia, kamera ja kivaa seuraa! Rantahietikolla on kiva kävellä, valokuvausta voi harrastaa sitäkin ja sitten illalla nauttia vaikkapa romanttisesta illallisesta meren partaalla olevassa tunnelmallisessa ravintolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>