SijaintiThaimaan kartta, jossa näkyy Krabin sijainta ja myös Phuket, Samui, Bangkok ja Pattaya.

Krabi sijaitsee Thaimaan kaakkoisrannikolla Andamanmeren rannalla eli Intian valtameren puolella. Lähellä sijaitsee Phuketin saari suoraan Krabilta avomerelle päin. Etelässä on Trang:n kaupunki ja pohjoisessa Phang Nga. Krabi on suurehko provinssi, johon kuuluu useita alueita. Kun matkatoimistot myyvät matkoja Krabiin niin silloin tarkoitetaan Ao Nang:ia. Finnmatkojen esitteessä puhutaan Krabin rannikosta. Krabille tehdään suoria lentoja tai lennot tehdään Phuketin kautta. Kone voi tehdä välilaskun/tankkaukset matkalla esimerkiksi Dubaissa. Jos lennot tehdään Phuketin kautta, niin silloin pitää varautua pitkään bussimatkaan.

Aktiviteetit ja nähtävyydet

Krabin kauniit rantakalliot ja korkeat kalliomuodostelmat rannan läheisyydessä ovat unohtumaton näky. Krabin edustalla on suuri määrä erikokoisia saaria. Sukeltajia ja snorklaajia suorastaan hemmotellaan lukemattomilla kohteilla. Uimarit voivat nauttia kirkkaasta puhtaasta vedestä ja auringonpalvojat hienosta valkohiekkaisesta rannasta.

Kiinnostavia kohteita ovat Phi Phi saari, joka on lomakohde itsekin.  Lähellä olevia saaria ovat Daeng Islan ja Samet Island.

Sisämaassa kiinnostavia kohteita ovat Klong Son ja Sai Thai temppelit. Ensiksi mainittu sijatsee Ao Nang:in lähellä ja jälkimmäinen Krabin kaupungin pohjoispuolella. Wat Tham Sua on sisämaassa olevat Tiikeriluolaksi kutsuttu metsäluostari.

Koh Lanta on kauempana etelässä ja luetaan kuuluvaksi Krabin alueeseen, vaikka sitä myydään erillisenä matkakohteena. Sinne voi tehdä venematkan, vaikka ei muuten niin katsomassa kannattaisiko seuraavan lomamatkan tehdä juuri sinne.

Kaikkia aktiviteettejä ei ole tarjolla joka rannalla. Pitkähäntäveneellä voi helposti liikkua rannalta toiselle.

Vuorikiipeily on myös erittäin suosittua Krabin rannoilla ja varsinkin pienillä saarilla Krabin edustalla. ”Vuoret” eivät ole kovin korkeita, mutta sitäkin jyrkempiä. Ne tarjoavat haastetta eri tasoisille kiipeilijöillä aivan aloittelijasta kokeneempaan kiipeilijään.

Rannalla voi kokeilla surffaamista tai vuokrata vaikka kajakin.

Krabin kauniit rantakalliot

Krabi hiekkaranta


Kommentit

Krabi — 4 kommenttia

  1. Tarkoitatko surffaamisella lainelautailua vai windsurfingia? Phuketin rannoilla onnistuu kyllä surffaus (siis lainelautailu) mutta jos täälläkin onnaa, niin suunnitelmat muuttuu. Parhaat ajat lienee täälläkin abaut touko-syys väliset ajat?

  2. Kuvan ja kuvauksen perusteella Krabi, tai tuo Ao Nang, vaikuttaa jopa mukavammlta ja monipuolisemmalta kohteelta kuin vuosikausia mainostettu Phuket. En ole Thaimaassa vielä käynyt, joten tämä saattaisi olla sopiva mesta ensikertalaiselle. Saisi nauttia rannoista, puhtaasta merestä ja mielenkiintoisista nähtävyyksistä samalla kertaa.Miten noihin temppelikohteisiin pääsee parhaiten, onko ne muuten viidakon keskellä?

  3. Päivitysilmoitus:Thaimaa Krabi Matka | TOP Lennot

  4. Osaisiko joku Krabilla jo lomaillut suositella loistavaa hotellia? Hinta ei ole pääasia, sillä haluan kerran elämässäni kokea todella kuninkaallisen loman. Ymmärtääkseni etenkin tuolla Thaimaassa nuo 5-tähden hotellitkaan eivät ole kamalan kalliita, joten sellainen olisi paikallaan. Olen lähdössä häiden jälkeen sinne nuorikon kanssa, joten romanttinen ympäristö ja rauhallinen sijainti mahdollisimman kaukana meluisista turistikohteista olisi se paras mahdollinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>