matkavakuutus

Thaimaa on turvallinen maa matkustaa ja harvoin siellä sattuu kenellekään mitään ikävää. Onnettomuudet ja sairastumiset Thaimaassa ovat silti usein otsikoissa ja uutisissa. Tämä johtuu enemmänkin siitä, että matkustajia on paljon, kuin siitä, että maa olisi turvaton.
Thaimaassa käy vuosittain yli 150 000 suomalaista. Kun vielä ottaa huomioon sen, että matkat ovat paljon keskimääräistä pidempiä kuin esimerkiksi Välimeren kohteisiin, niin suomalaisten matkapäiviä on todella paljon. Stetsonista heittäisin arvion, että suomalaiset viettävät yhteensä Thaimaassa noin 2 miljoonaa päivää vuodessa.

Matkalle ei silti pidä lähteä ilman matkavakuutusta. Ei mihinkään, eikä ainakaan Kaukoitään. Thaimaan julkisen terveydenhuollon toimivuutta ei kannata lähteä kokeilemaan. Mieluummin sairastaa kuin kuningas. Matkavakuutuksesta ei kannata miettiä ottaako sen, vaan mistä sen ottaa. Ja millaisen.

Hinnoiltaan eri yhtiöiden matkavakuutukset eivät juurikaan eroa toisistaan. Ei ainakaan niin paljoa, että yksittäisen matkan vakuutusta kilpailuttaisi. Tarkkana pitää olla silloin, jos ikää on paljon tai sinulla on jokin diagnosoitu perussairaus. Silloin kannattaa ehtoihin tutustua huolella. Eri yhtiöiden vakuutuksissa voi tässä kohdassa olla suuria eroja. Esimerkiksi if:llä jatkuvan matkavakuutuksen saa alle 70 vuotias ja sitä voi jatkaa 75-vuotiaaksi asti. Määräaikaisen vakuutuksen saa ainakin if:llä minkä ikäinen tahansa.

Ole tarkkana myös silloin, jos lähdet harrastamaan jotain kilpaurheilua tai muuten vaarallisena pidettyä harrastusta kuten laitesukellusta.

Esimerkiksi if-matkavakuutuksen saa netin kautta tilaamalla 10% alennuksen. Matkavakuutuksia on kahdenlaisia: määräaikaisia ja jatkuvia. Yksittäistä matkaa varten kannattaa ottaa määräaikainen vakuutus, joka on voimassa matkan ajan. Jatkuva tulee edullisemmaksi, jos matkustat vuodessa enemmän kuin kerran tai matkustat kerralla pidempiä aikoja. Jatkuva matkavakuutus on myös huolettomin vaihtoehto, lähditpä milloin vain tai minne vain, niin olet aina vakuutettuna. Usein kun käy niin, että otetaan äkkilähtö ja vasta kohteessa muistetaan ne vakuutusasiat.Tai vasta kun jotain sattuu.

Vakuutettuna matkalla ovat henkilöiden lisäksi matkatavarat. Parhaisiin vakuutuksiin sisältyy lisäksi oikeusturva ja vastuuvakuutus. Matkavakuutus korvaa yleensä myös matkan peruuntumisen ja keskeytymisen. Jatkuva vakuutus on voimassa Ifillä 45 päivän tai lyhyemmillä matkoilla kerralla. Huomaa myös, että jatkuva vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla.

Ei muuta kuin turvallista matkaa. Toivottavasti otit vakuutuksen turhaan!

 

Samalla kun käyt vakuutusyhtiö sivuilla, niin kannattaa laittaa kotivakuutus kuntoon, jos se ei ole. Matkan aikana kotivakuutus on hyödyllisimmillään. Asuntoon voidaan murtautua matkan aikana ja tai voi tulla joku muu vahinko kuten putkivuoto. Lisäksi kotivakuutus voi myös korvata joitain matkalle otettuja tavaroita kuten kameroita tai kannettavia tietokoneita. Mainostetaan sitä If:iä vielä lisää kun sillä on niin selkeät sivut:myös if-kotivakuutuksesta näkyy saavan netin kautta pienen alennuksen.