Ao Nang

Thaimaan suosituimpiin turistikohteisiin lukeutuva Ao Nang (virallisesti Ao Phra Nang eli Prinsessalahti) on monipuolinen kohde aktiiviselle lomailijalle, joka haluaa rantaelämän lisäksi kokea ja nähdä mahdollisimman paljon. Kylällä itsellään ei kenties ole kauniiden maisemiensa ja kahden rantansa lisäksi paljoakaan näytettävää, mutta se on erinomainen tukikohta mitä erilaisimmille retkille niin mantereen viidakkoon kuin lähisaarille. Ostosmahdollisuuksia, perinteistä thaihierontaa ja makunautintoja toki on täälläkin tarjolla.

Ao Nang ei tarjoa enää sitä perinteisintä Thaimaata, sillä kylästä on omatoimisten reppureissaajien lisäksi tullut pikavauhtia pakettimatkakohde. Edullista majoitustakin on edelleen tarjolla. Ao Nang on etenkin lapsiperheiden suosiossa matalan rantansa, palveluiden läheisyyden ja lähialueiden aktiviteettien ansiosta. Skandinaavien rakastamassa kylässä on jopa pohjoisia makuja tarjoava ravintolansa.

Viime vuosina Ao Nangin alueella turistit ovat joutuneet sekä ryöstöjen että raiskausten uhreiksi paikallisten teinien toimesta, joten muista huolehtia omaisuudestasi ja turvallisuudestasi erityisen tarkasti. Naisten ei tulisi liikkua etenkään yöaikaan yksin.

Ao Nangin sijainti ja kylään saapuminen

Pikkuinen mutta sitäkin vilkkaampi Ao Nang sijaitsee Thaimaan läntisellä mantereella, lähellä Krabia ja hieman Phuket-saaresta itään. Vakituisia asukkaita kauniissa kylässä on vain 2 000 mutta matkailukaudella luku moninkertaistuu.

Palvelut keskittyvät rannan suuntaisesti kulkevalle pääkadulle ja sen välittömään ympäristöön, joten kaikki välttämätön löytynee kävelymatkan päästä. Lähisaarille pääsee pitkähäntäveneillä, joita Ao Nangin rannoilla on satoja, ja Krabiin vaikkapa halvalla avolavataksilla.

Ao Nang on suomalaistenkin matkaajien Thaimaan suosikkeja, joten sinne pääsee helposti valmismatkalla. Esimerkiksi Finnmatkat lentää aluksi Phuketiin (noin 11 h) tai Krabille ja niiltä bussilla Ao Nangiin (Krabista 35 minuutissa ja Phuketista lähes 3 tuntia). Omatoiminen voi varat lennon reittilennon Bangkokiin, tai matkanjärjestäjän pelkät lennot joko Krabiin tai Phuketiin, ja jatkaa niistä bussilla. Bangkokista pääset Krabiin myös junalla.

Ao Nangin ja lähialueen rannat

Itse Ao Nangin kylän edustalla on vain yksi vilkas ranta, mutta lyhyen matkan päässä sinua odottavat todelliset paratiisirannat, joista osa lukeutuu maailman kauneimpiin.

 • Ao Nang on kylän edustalla ja osin pitkähäntäveneiden kansoittama, joskin rannat sivustat on varattu vain vesikarkelointiin ja uintiin.
 • Ao Phra Nang lukeutuu Sunday Times -lehden mukaan maailman kauneimpien rantojen joukkoon. Valkoista hiekkaa ja kirkasta merta reunustavat uskomattoman jyrkät ja korkeat kalliot odottavat 20 minuutin venematkan päässä.
 • Napparat Thara sijaitsee muutaman minuutin päässä kylästä ja on erinomainen lapsiperheille. Ranta on osa kansallispuistoa, ja toisinaan meduusojenkin suosiossa.
 • Railay on eristyksissä oleva mantereensuikale, jonka valkealle hiekalle pääset veneellä varttitunnissa. Senkin valkoista hietikkoa ympäröivät jyrkät kalliot, ja se lukeutuu matkaajien mukaan maailman kauneimpiin. Railey koostuu useammasta erinimisestä rantapalasesta.
 • Koh Podan saarella, 30 minuutin päässä Ao Nangista, odottaa pitkä puuterimainen ranta pienine poukamineen. Hiekkaranta kiertää lähes koko pikkuruisen saaren ympäri.
 • Ko Hua Khwan (Koh Kai) eli ”Kana” -saari on Krabin alueen maamerkki, jonka kanan tai kukon muotoinen kallio näkyy jo kauas.
 • Koh Phi Phin saaret ovat suosittuja retkikohteita niin majesteettisten vuoriensa kuin upeiden rantojensa ansiosta. Ne toimivat myös The Beach -elokuvan kulisseina vuonna 2000. Elokuvan pääosassa nähtiin Leonardo Di Caprio.

Nähtävyyksien aatelia

Ao Nangin läheisyydessä sinua odottavat mielenkiintoiset nähtävyydet.

Tiikeriluolatemppeli (Wat Tham Sua) löytyy hieman Krabin ulkopuolelta. Sinne päästäkseen vierailijan on kavuttava satojen metrien korkeuteen jyrkkää portaikkoa, ja yli 1 000 rappusen kiipeäminen on heikkokuntoisille kenties liikaa. Ihastuttavan pienet temppelit suurine kullanvärisine Buddha-patsaineen ja mahtavine maisemineen palkitsevat kuitenkin sinne jaksavan. Varastelevista apinoista varoittavia kylttejä kannattaa uskoa!

Simpukkahautausmaa (Su San Hoi) sijaitsee 7 kilometriä Ao Nangista länteen. Pienellä alueella näet noin 75 miljoonaa vuotta vanhojen simpukoiden fossiilimuodostumia, jotka muistuttavat betonia. Pääsymaksu on 200 bahtia eli noin 4,5 euroa.

Krabin akvaario/ merieläinten tutkimuskeskus löytyy palatessasi ”hautausmaalta” Ao Nangiin. Siellä voit tehdä tuttavuutta erikokoisissa akvaarioissa ja altaissa kasvaviin kaloihin ja muihin Andamaanienmeren asukkaisiin.

Kissakalafarmi sijaitsee Krabin ja Ao Nangin välissä. Upean puiston alueella olevissa lammissa elää yli 20 eri paikallista kissakalalajia, joita pääset syöttämään. Ilmankos kalat ovat todella pulskia! Kissakalojen lisäksi tapaat tilalla villiä viidakkoa, orkideoita, kilpikonnia ja skorpioneja. Tilalla on myös jokiravintola ja kaksi uimalampea. 50 bahtin sisäänpääsymaksulla saat myös yhden kalan makupalan.

Ainutlaatuisia kokemuksia

Jos kaipaat lomaltasi unohtumattomia kokemuksia, olet tullut oikeaan kohteeseen. Ao Nang ympäristöineen tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaiken ikäisille.

Thaihieronnat ja kauneuskäsittelyt ovat Ao Nangissa käden ulottuvilla erityisen edulliseen hintaan. Anna taitavien käsien poistaa kehosi jännitteet vaikka rannalla. Tunnin ylellisen kokovartalohieronnan saat noin 200 – 250 bahtilla.

Sukellusretkiä järjestetään Ao Nangin alueella ahkeraan, jopa suomalaisen sukelluskoulun Raya Diversin johdolla. Upeat koralliriutat ja niiden asukkaat toivottavat sinut tervetulleeksi värikkääseen maailmaansa.

Norsuratsastusta ja kajakkimelontaa pääset kokeilemaan kansallispuistojen alueella, esimerkiksi Khao Sokissa. Khao Phra Bang Khramin suojissa voit norsun selässä lähteä katsomaan ”Kristallilaguunia” ja viidakon eläimiä.

Kuumat lähteet 70 kilometrin etäisyydellä Krabista tarjoavat tilaisuuden rentoutua ja parannella vaivojasi luonnon 35 – 40 asteiseksi lämmittämässä mineraalipitoisessa vedessä ja kokeilla jopa kalakylpylän palveluja.

Ao Nang pähkinänkuoressa:

 • Vilkas turistikohde, jopa skandinaavista keittiötä tarjolla
 • Erinomainen tukikohta lähialueen nähtävyyksiin tutustumiselle
 • Läheisyydestä löytyy maailman kauneimpia rantoja
 • Mittatilausvaatteet suomalaisittain edullisia ja laadukkaita
 • Massaturismin lieveilmiöt alkaneet näkyä: ryöstöjä ja raiskauksia tapahtuu

 


Kommentit

Ao Nang — 4 kommenttia

 1. Muistankin jostain lukeneeni noista Ao Nangissa tapahtuneista väkivallanteoista, joiden uhreina ovat olleet turistit. Onko samanlaista meininkiä ollut muissa Thaimaan kohteissa, vai onko tuo Ao Nangin tapaus jokin poikkeus?

 2. Olisiko kellään kertoa omakohtaisia kokemuksia Holiday Inn Ao Nang Beachista tai Vogue Resort Spasta? Haluan itse varata sekä lennot että hotellit, ja yllä mainitut näyttävät olevan yllättävän edullisia.

 3. No, ainakin tuo Vogue Resort Spa on majoittumisen arvoinen paikka. Itse viihdyin siellä hyvin, ja herttainen hotelli on todella kauniilla paikalla. Ao Nangin ihanalle hiekkarannalle on parin minuutin kävelymatka ja ympärillä on rehevää viidakkoa. Yhteiset tilat ovat miellyttävät ja hintaansa nähden palvelu ja siisteys on ihan hyvällä tasolla. Erinomainen valinta myös lasten kanssa reissaaville, juuri rannan läheisyyden vuoksi. Myös hotellin uima-altaalla on mukava viettää aikaa.

 4. Tiikeriluolatemppelille kehoittaisin kapuamaan vain hyväkuntoisia ihmisiä, oma suhteellisen iäkäs äitini ei sinne jaksanut kiivetä, vaikka harrastaa ulkoilua ja liikuntaa. Jouduime kääntymään kesken kipuamisen takaisin, joten lopputuloksena en sitten enää itsekään jaksanut lähteä uudelleen ylös saakka. Alueen apinat ovat kamalan nopeakätisiä, pitäkää ihmeessä laukusta ja muusta omaisuudesta visusti kiinni, ei tarvitse kuin katse kääntää muualle, niin on jo eväätkin viety kädestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>