Cha Am

Sijainti

Cha Am sijaitsee Siamin lahden luoteisosassa. Lähin suurempi kaupunki on Hua Hin, jonne on matkaa noin 25 kilometriä. Hua Hin sijaitsee Cha Am:sta nähden etelään. Pohjoisen suunnassa ja sisämaassa.

on vähän suurempi kaupunki Phetchaburi, jonne matkaa kertyy noin 40 kilometriä. Phetchaburi ei ole turistikaupunki, kuten ei moni muukaan sisämaan suuri kaupunki. Pääkaupunki Bangkok on Cha Am:sta rannikkoa pitkin pohjoiseen päin.

Tässä ne kolme kaupunkia, johon kannattaa ostosmatkat suunnata. Hua Hinistä voi hakea vaikka päivittäis-ostoksia kuten leipää, maitotuotteita ja leivonnaisia. Tai voi poiketa pikaruokalaan McDonaldsiin tai Burger Kingiin. Valikoima varsinkin länsimaisten tuotteiden osalta huomattavasti parempi (hyvä ostari: Market Village)  Phetchaburi:sta ostaa edullisesti paikallisia tuotteita ja siellä on suuri ostoskeskus BigC. Phetchaburi:n liepeillä on myös suuri outlet myymälä. Ja kun haluaa shoppailla kunnolla niin silloin suuntaa Bangkokiin.

Aktiviteetit

Cha am maantiekartta, jossa näkyy Hua Hin, Phetchaburi ja Bangkok.

Cha Am kartta

Cha Am melko samanlainen paikka kuin ”isoveljensä” Hua Hin, mutta paljon pienempi. Tärkeimmät turisteja kiinnostavat asiat ovat rannan (Cha Am Beach) ja rautatieaseman läheisyydessä. Suurin osa hotelleista sijaitsee rantakadun varrella. Siellä hotelleilla ei ole omaa rantaa, vaan kaikki ranta on ”yleistä”. Rantakadun rannan puolelle ei ole juuri lainkaan rakennuksia. Muutamia hotelleja ja hotellialueita on keskustan ulkopuolella.

Kerran viikossa järjestetään paikallisten suosimat markkinat Rautatieaseman läheisyydessä. Niitä tullaan katsomaan kauempaakin. Markkinat ovat erinomainen paikka tehdä edullisia ostoksia, tuskin mistään saa samoja tuotteita halvemmalla. Tarjolla kaikkea mahdollista vaatteista elintarvikkeisiin ja elektroniikkaan.

Hiekkarannat ovat Cha Amissa todella upeita. Uiminenkin onnistuu hyvin, vaikka vesi on melko sameaa. Varo vuorovettä ja meduusoja. Snorklaajat ja laitesukeltajien kannattaa suunnata vähän kauemmas etelään.

Cha Am:ista voi suunnata samoille nähtävyyksille kuin Hua Hinistä: Tiikeritemppeli, Kwai Joen silta ja Pala-U vesiputoukset.  Rantakadulla on vieri vieressä paikallisia matkatoimistoja, joilla on esillä hinnat ja retkikohteet. Sovi hinta aina etukäteen. Varmista mitä hintaan kuuluu ja että auto on ilmastoitu (air condition). Joskus kulkupelinä voi olla lava-auto. ”Ilmastoitu” sekin on tietysti, mutta Tatjaanan huivi voi lähteä lentoon… Paikalliset retkien järjestäjät pitävät vain hyvänä asiana, jos haluat tarkkaan tietää mitä hintaan sisältyy. He eivät missään tapauksessa halua pettyneitä asiakkaita.