Sijainti

Cha Am sijaitsee Siamin lahden luoteisosassa. Lähin suurempi kaupunki on Hua Hin, jonne on matkaa noin 25 kilometriä. Hua Hin sijaitsee Cha Am:sta nähden etelään. Pohjoisen suunnassa ja sisämaassa.

on vähän suurempi kaupunki Phetchaburi, jonne matkaa kertyy noin 40 kilometriä. Phetchaburi ei ole turistikaupunki, kuten ei moni muukaan sisämaan suuri kaupunki. Pääkaupunki Bangkok on Cha Am:sta rannikkoa pitkin pohjoiseen päin.

Tässä ne kolme kaupunkia, johon kannattaa ostosmatkat suunnata. Hua Hinistä voi hakea vaikka päivittäis-ostoksia kuten leipää, maitotuotteita ja leivonnaisia. Tai voi poiketa pikaruokalaan McDonaldsiin tai Burger Kingiin. Valikoima varsinkin länsimaisten tuotteiden osalta huomattavasti parempi (hyvä ostari: Market Village)  Phetchaburi:sta ostaa edullisesti paikallisia tuotteita ja siellä on suuri ostoskeskus BigC. Phetchaburi:n liepeillä on myös suuri outlet myymälä. Ja kun haluaa shoppailla kunnolla niin silloin suuntaa Bangkokiin.

Aktiviteetit

Cha am maantiekartta, jossa näkyy Hua Hin, Phetchaburi ja Bangkok.

Cha Am kartta

Cha Am melko samanlainen paikka kuin ”isoveljensä” Hua Hin, mutta paljon pienempi. Tärkeimmät turisteja kiinnostavat asiat ovat rannan (Cha Am Beach) ja rautatieaseman läheisyydessä. Suurin osa hotelleista sijaitsee rantakadun varrella. Siellä hotelleilla ei ole omaa rantaa, vaan kaikki ranta on ”yleistä”. Rantakadun rannan puolelle ei ole juuri lainkaan rakennuksia. Muutamia hotelleja ja hotellialueita on keskustan ulkopuolella.

Kerran viikossa järjestetään paikallisten suosimat markkinat Rautatieaseman läheisyydessä. Niitä tullaan katsomaan kauempaakin. Markkinat ovat erinomainen paikka tehdä edullisia ostoksia, tuskin mistään saa samoja tuotteita halvemmalla. Tarjolla kaikkea mahdollista vaatteista elintarvikkeisiin ja elektroniikkaan.

Hiekkarannat ovat Cha Amissa todella upeita. Uiminenkin onnistuu hyvin, vaikka vesi on melko sameaa. Varo vuorovettä ja meduusoja. Snorklaajat ja laitesukeltajien kannattaa suunnata vähän kauemmas etelään.

Cha Am:ista voi suunnata samoille nähtävyyksille kuin Hua Hinistä: Tiikeritemppeli, Kwai Joen silta ja Pala-U vesiputoukset.  Rantakadulla on vieri vieressä paikallisia matkatoimistoja, joilla on esillä hinnat ja retkikohteet. Sovi hinta aina etukäteen. Varmista mitä hintaan kuuluu ja että auto on ilmastoitu (air condition). Joskus kulkupelinä voi olla lava-auto. ”Ilmastoitu” sekin on tietysti, mutta Tatjaanan huivi voi lähteä lentoon… Paikalliset retkien järjestäjät pitävät vain hyvänä asiana, jos haluat tarkkaan tietää mitä hintaan sisältyy. He eivät missään tapauksessa halua pettyneitä asiakkaita.

 


Kommentit

Cha Am — 4 kommenttia

  1. Cha Am on enemmän omaan makuuni kuin sen lähellä oleva Hua Hin. Tunnelma on edelleen perinteisempi, vaikka kaupungissa onkin maan ainoa amerikkalainen yliopisto, joka tuo omaa väriään. Santorini Water Fantasy on erikoinen vesipuisto, ihan kuin astuisi portilta Kreikan vulkaaniselle saarelle.Paikalliset markkinat tarjoavat ne parhaat shoppailumahdollisuudet, tuotteet kuitenkin kaikkea muuta kuin tunnettuja merkkejä, ja yömarkkinat ovatkin aika erikoinen kokemus. Suosittelen Cha Amissä lomailevia käymään myös Swiss Sheep Farmilla ja Camel republiciss, joista kumamnkin nimi aika osuvasti kertoo sen tarjonnasta.

  2. Cha Am tunnetaankin juuri hiljaisena rantakohteena, jonne saapuvat perheelliset ja varttuneempi väki, bailaajat suuntaavat aivan muualle. Vaikkei monet sitä uskokaan, löytyy Cha Amista ihan mukavassa määrin puuhaa ainakin parille viikolle. Turistioppaissa ei jostain syystä useinkaan mainita noita Swiss Sheep Farmia, Santorini Fantasy Parkia tai Camel Republicia, vaikka ne on nimenomaan perhekohteita, joista lapset pitävät!

  3. Cha Amissa voi valita monentasoista ja -hintaista hotellia itselleen, vaikkei se hirmuisen suuri kohde olekaan.Itse olen matkoillani majoittunut esimerkiksi ainutlaatuista mielenrauhaa ja upeaa maisemaa tarjoavalla Imperial Lake View Hotel & Golf Clubilla, jolla siis onnistuu golffaus, jota itse harrastan.Kyseessä on 4 tähden hotelli, jossa palvelut pelaa ja tilat ovat viihtyisät ja puhtaat. Hinta oli kuitenkin yllättävän edullinen tasoon nähden.

  4. Cha Amin lomalla lapset viihtyivät todella loistavasti Camel Republicissa. Portista sisään astuessasi luulet olevasi joko Marokossa tai Persiassa, joiden kummankin elementtejä puistosta löytyy. Kameleiden lisäksi lapsoset pääsevät ihastelemaan ja silittelemään mm. alpakkoja, joita niitäkään ei kotimaasta löydy. Eläinten ohella tarjolla on vauhdikkaita kyytejä eri laitteissa, joissa huimapäätkin saavat päivästään kaiken irti. Camel Republic sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Cha Amista, ja sinne pääsee bussilla. Alle metrin mittaiset ihmiset pääsevät sisälle ilmaiseksi ja sitä pidemmiltä ulkomaalaisilta veloitetaan 200 bahtin verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>