Kun lähdet matkalle, niin älä lähde sinne säästämään. Järkevä kannattaa olla rahan kanssa, mutta ei pihi. Onnistunut matka syntyy siitä, että budjetoi matkalle sopivan määrän käyttörahaa. Thaimaassa kaikki on halpaa, mutta rahaa kuluu silti. Kun määrittelee sopivan rahamäärän käytettäväksi päivää kohti ja pitäytyy siinä edes suurin piirtein, niin silloin rahat eivät lopu kesken matkan. Tällöin voi laskea koko matkalle tarvittavan käyttörahan.

Jos otat matkan ostamista varten lainaa pankista, niin ota sitä sen verran enemmän, että sitä riittää käyttörahaksi matkalle. Se tulee halvemmaksi ja sitten on vain yksi laina hoidettavana. Huomioi myös hankinnat ennen matkaa kuten matkalaukku, aurinkovoiteet, vaatteet ja uima-asut.

Jos matka on maksettu matkayhtiön kautta otetulla luotolla, niin silloin ei usein voi saada käyttörahaa sitä kautta. Se on melko kallista rahaa verrattuna esimerkiksi pankkien kulutusluottoihin.

Lomaluoton voi hankkia myös netin kautta tai ainakin siellä voi vertailla hintoja. Rahaa saa useasta paikasta ilman takaajia ja vakuuksia. Rahan käyttötarkoitusta ei tarviste selitellä. Muutama paikka, joiden luottoihin kannatta tutustua:

nopsalaina – nopsalaina niminen tuote virolaiselta pankilta, josta saa kulutusluottoja edullisesti
risicum – iso kulutusluottojen myöntäjä
joustolaina – joustavaa luottoa antava yritys, jossa ensimmäinen vuosi on lyhennysvapaa.
ostosraha – Ostosrahaa myös matkalle.

Jos rahat loppuvat matkalla niin voit saada rahaa puhelimella tilille, joko jonkun yllämainitun luottofirman tai muun rahasiirtofirman kautta.  Toki parasta on aina, jos matkalla on mukana luottokortti, joista parhaiten Thaimaassa kelpaavat Visa ja Mastercard, vähän huonommin American Express ja Diners Club luottokortit. Vaikka tietysti paluu on vielä ankeampi, jos sekä rahat on tuhlattu, että luottolimiitti on käytetty ihan tappiin.

Thaimaassa on asuminen on halpaa ja aika moni menee Thaimaahan enemmän tai vähemmän pysyvästi tekemään etätöitä. Esimerkiksi verkkosivujen tekeminen ja vaikka ammattimainen pokerin pelaaminen onnistuu Thaimaasta ihan samoin kuin Suomestakin. Eläminen on vaan halvempaa; Suomen kylmä talvi ja verokarhu ovat vain ikävä muisto. Esimerkiksi ystäväni Jorma, joka on raha(peli)miehiä, hoitaa rahansiirrot netticasinoille ennen matkaa. Tällaisia firmoja ovat esimerkiksi Euteller ja Trustly. Eutellerin kautta voi siirtää rahaa ilman luottokorttia ja samaan tarkoitukseen on myös Trustly rahansiirtopalvelu. Luottokorttia (Visa, Mastercard, …) voi käyttää  tietenkin myös. Matkan jälkeen voi siirtää samaa tietä isommat summat takaisin omalle tilille. Joskus pienemmät.

Vielä pieni vinkki. Jätä lähtiessäsi kotiin vähän rahaa vaikka autoon, pöytälaatikkoon tai jääkaapin oveen. Ensimmäinen aamu kylmässä pohjolassa ei ole niin toivottoman ankea, kun on edes parikymppiä millä ostaa kaupasta maitoa ja ruisleipää.


Kommentit

luottoa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>