Koh Lanta

Häkellyttävän kaunis Koh Lantan (Ko Lantan) alue tunnetaan erityisesti loputtoman pitkistä ja upeista hiekkarannoistaan, viidakkomaisesta luonnostaan ja kiireettömästä elämänrytmistään. Koh Lanta sopii erityisesti lasten kanssa matkaaville ja suuria turistilaumoja vältteleville, jotka haluavat lomallaan rentoutua luonnon helmassa ja nauttia ensiluokkaisista palveluista, eli yksinkertaisesti viettää elämänsä taianomaisimman loman.

Koh Lanta on onnistuttu säilyttämään mahdollisimman luonnollisena turismin lieveilmiöiltä, ja suurimmaksi osaksi muslimien asuttamalla saarella et törmää prostituutioon tai meluisiin yökerhoihin. Jopa melusaastetta aiheuttavat vesiurheiluvälineet ovat pannassa.

Säältään Koh Lanta on trooppisen lämmin ja siellä on oikeastaan vain kaksi vuodenaikaa: tammikuulta huhtikuulle ulottuva kuiva ja kuuma kausi, ja toukokuulta joulukuulle kestävä sadekausi. Lämpötila on suhteellisen tasainen, eli juuri koskaan se ei laske 29 asteen alapuolelle, ja meri on aina lämpöinen eli noin 28 asteinen. Sadekauden ryöpyt ovat trooppiseen tapaan rankkoja kuuroja, ja Koh Lanta on muuta Thaimaata sateisempi.

Koh Lantan sijainti

Koh Lanta sijaitsee eksoottisen Thaimaan Andamaanin meren etelärannikon tuntumassa, Krabin provinssissa. Itse asiassa Koh Lantan alue käsittää kaksi saarta, Koh Lanta Noin (pienen saaren) ja Koh Lanta Yain (suuren saaren), jolle lähes kaikki turismi keskittyy, ja siitä syystä juuri sitä tarkoitetaan puhuttaessa Koh Lantasta.

Kooltaan Koh Lanta on 30 kilometrin pituinen ja noin 6 kilometrin levyinen. Kaikki hiekkarannat löytyvät sen länsipuolelta, ja ne yhdistyvät lähes yhtämittaiseksi valkean ja kullansävyissä hohtavaksi kaistaleeksi. Keskiosaa hallitsevat rehevät sademetsät ja ihmisen vielä pilaamaton kaunis luonto. Uskomattomat hedelmäviljelykset ja mangrovemetsät toivottavat itärannikolla vierailijan tervetulleeksi.

Koh Lantaan pääset valmismatkalla, sillä useat kotimaiset matkanjärjestäjät ovat valinneet idyllisen lomaparatiisin kohteidensa listalle. Yhtä hyvin voit kuitenkin matkustaa sinne itsenäisestikin, ostamalla lennot joko Phuketiin tai Krabiin (lentoaika noin 11 tuntia) ja etsimällä mieleisesi majoituksen. Phuketista pääset marraskuusta toukokuulle saarelle laivalla, Krabista bussilla, autolla tai laivalla noin 3 tunnissa.

Koh Lanta tarjoaa kaikkea luksusbungalowien ja halpojen hotellien väliltä, joten kohde sopii myös vaatimattoman matkakassan omaaville reppureissaajille.

Koh Lantan rannat

Koh Lantan uskomattoman kauniit hiekkarannat sijaitsevat siis kaikki kylki kyljessä saaren länsipuolella. Niille pääset helposti koko saaren pituisesti rantojen vartta kulkevan päätien ansiosta. Rannat ovat loivarantaisia ja kirkasvetisiä ihastuttavine koralliriuttoineen. Eteläiset rannat ovat kivikkoisempia.

 • Kor Kwang on erityisen sopiva lasten polskutteluun äärimmäisen matalan rantansa ansiosta.
 • Klong Daon 3 kilometriä pitkä valkea hiekkakaistale palmuineen houkuttelee muita rantoja useampia turisteja, etenkin lapsiperheitä, mutta tarjoaa siitä huolimatta rauhaa. Palvelut ovat tarjolla.
 • Pra Ae (Long Beach) löytyy saaren pohjoisnurkalta ja sillä on pituutta yli 4 kilometrin verran. Sen läheisyydestä löytävät majoitusta niin ylellisyyttä kuin edullista huonetta etsivät. Ranta syvenee suhteellisen nopeasti, joten lasten kanssa on syytä olla tarkkana.
 • Klong Khong tunnetaan läheisestä kanaalista ja vanhasta kookosplantaasistaan. Rannan edustalla on kallioinen riutta, eikä se siten paras mahdollinen uintikohde. Ehkäpä sen rannoilta sen vuoksi löytyvätkin alueen halvimmat majapaikat.
 • Klong Nin tarjoaa pehmeän valkeaa hiekkaa ja kookospalmuja. Rannan katkaisee kahtia kanaali, pohjoinen puolisko soveltuu lapsille paremmin.
 • Kantiang Bay houkuttelee liepeilleen lukemattomia hotelleja mutta ei siitä huolimatta koskaan ole ruuhkainen. Sen kauneus on palkittu aikoinaan jopa valitsemalla ranta 10 maailman parhaan trooppisen rannan joukkoon. Snorkkeloijat ihastuvat sen koralleihin.
 • Ao Nui sijaitsee aivan Klong Ninin vieressä. Se on pikkuruinen paratiisinkaistale, jolla saat useimmiten oleilla aivan yksiksesi.
 • Koh Lantan kansallispuiston kaksi suloista rantaa, Had Hin Ngam ja Had Tanod, tarjoavat loistavan valinnan piknikkohteeksi puiston eläimistöä ja kasvistoa ihaillessa.

Näe ja koe Koh Lantassa

Lanta Old Town on saaren entinen pääkaupunki ja nykyisin siellä asustaa suuri osa kiinalaisväestöstä. Saaren itäpuolella sijaitseva pieni kalastajakylä tarjoaa ihastuttavat ostosmahdollisuudet ja ruokailupaikat. Etenkin sen sunnuntaimarkkinat vetävät väkeä kauempaakin.

Orkideatila (Orchid Nursery Farm) on kukkien ystävän paratiisi, jossa pääset osalliseksi orkideoiden saloista ja suloista. Tila löytyy aivan Pra Ae -rannan (Long Beachin) viereltä.

Koh Lantan kansallispuisto löytyy saaren eteläkärjestä ja on ihanteellinen vaelluskohde. Sen suojissa kannattaa tutustua oppaan seurassa Khao Mai Kaewin tippukiviluoliin, tai ihastella maisemia ystävällisen elefantin selästä. Puiston eläinlajeihin lukeutuvat mm. aasit, villisiat, liskot ja kobrat.

Sukellusretket lukeutuvat Koh Lantan unohtumattomimpiin kokemuksiin. Niitä järjestetään eri puolilla Koh Lantaa ja sen edustan lukemattomilla pikkusaarilla. Voit saada opetusta ja lähteä sitten ihailemaan värikästä vedenalaista maailmaa koralleineen, kaloineen ja simpukoineen.

Koh Phi Phin saari on suosittu vierailukohde, joka tarjoaa niin snorklausta koralliriutalla, auringonottoa rannoilla, ja vaellusta sen trooppisessa luonnossa. Majesteettiset kaksoissaaret kohoavat merestä yli sadan metrin korkeuteen. Phi Phi Don tarjoaa palvelut ja sen rannoilla juhlitaan yötä myöten.

Smaragdiluola (Emerald Cave/ Morokot Cave), jonne merirosvojen huhutaan aikoinaan kätkeneen varastamansa aarteet. Uskomaton laguuniluola sijaitsee Ko Mukin saarella, ja sinne pääsee vain uimalla tai veneellä. Noin 80 metriä pitkä hämärä tunneli johtaa pienelle laguunille, jossa on oma hiekkarantansa, ja jonne aurinko paistaa korkeiden kallioiden yläpuolelta.

Koh Lanta pähkinänkuoressa:

 • Ihastuttava paratiisisaari upeilla hiekkarannoilla
 • Vakituisia asukkaita alle 20 000
 • Sopii niin viiden tähden hotellia vaativalle kuin halpaa majoitusta etsivälle
 • Koh Lantassa ei ole paikallisbusseja, liikkuminen hoituu halvalla tuk-tukilla.
 • Vesijohtovettä ei tule juoda, vain pullotettua
 • Aikaero Suomeen + 5 tuntia.
 • Edullisia mittatilausvaatteita ostettavissa

Kommentit

Koh Lanta — 4 kommenttia

 1. Itse eksyin Koh Lantalle lähes sattumalta, koska etsin sellaista Thaimaan kohdetta, jolla ei kamalasti meitä turisteja vielä olisi (aika itserakasta, tiedän). Valinnan Koh Sametin ja Koh Lantan välillä tein oikeastaan kolikkoa heittämällä, ja siten ”kompastuin” Koh Lantaan. Se ei ollutkaan yhtään lantamainen paikka, päinvastoin. Luonto oli huumaavan kaunista, paikalliset todella ystävällisiä ja nähtävyyksiä juuri omaan makuuni. Suurena plussana oli tuo prostituution vähyys muihin Thaimaan kohteisiin verrattuna, ja muutenkin paikallisten perinteiden esilläolo. Lisäksi saarella on edelleen saatavilla myös suhteellisen edullista majoitusta, toisin kuin Koh Sametilla, josta on virallisesti tullut VIP-vieraiden lomakohde.

 2. Olin kiertämässä Thaimaata reppureissaajana viime talven aikana ja Koh Lantalta voisin mainita Mook Lanta Resortin todella halvan majoituksen. Yöpyminen maksoi vain 8 dollaria! Paikka oli siisti, huone oli pieni bungalowi, jonka jaoin 2 muun kaverini kanssa. Tietääkseni samassa paikassa on saatavilla myös 2-hengen huoneita lähes samalla hinnalla.

 3. Osaisiko kukaan suositella todella laadukasta mutta silti sopuhintaista hotellia vauvan kanssa Koh Lantan matkaa suunnittelevalle pariskunnalle? Tarkoitus olisi lähteä vuodenvaihteen jälkeen, jolloin lapsella on ikää 7 kuukautta. Kaipaamme hotellia, joka olisi rauhallinen, turvallinen ja palvelut loistoluokkaa, ettei ole pakko lähteä hotellilta kauemmas, jollei mieli tee.

 4. Smaragdiluola on jokaisen mielestäni nähtävä, aivan uskomaton paikka! Sinne voi mennä paikallisen oppaan mukana,koska tuon tunnelin pimeydessä ei ole kovin hauska olla yksinään ja lamppukin on syytä olla mukana. Vaiva kuitenkin palkitaan, sillä ranta on viehättävä ja näkymä taivaalle ikimuistoinen. Uimataidottomilla ei sinne luonnollisesti ole asiaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>