Khanom

Sijainti

Khanom sijaitsee Thaimaan itärannikolla. Se on pieni kalastajakylä aivan Siaminlahden eteläosassa. Lähin lentokenttä on Surat Thanissa. Surat Thani on sisämaassa ja sekin on melko pieni kaupunki vain reilu 100 000 asukasta. Khanomin kylässä on noin 10 000 asukasta.  Melko lähellä sijaitsee suosittu turistisaari Ko Samui. Samui on saari Khanomista pohjoiskoilliseen ja sinne pääsee lautalla Don Sak:sta. Don Sak on noin 25 kilometrin päässä Khanom:sta. Ko Samuin takana on toinenkin saari: Ko Phang .

Aktiviteetit

Khanomissa ei ole kovin paljoa nähtävyyksiä. Sinne tullaankin nauttimaan kiireettömyydesta ja upeista rannoista. Kun elämä Euroopassa tuntuu kovin stressaavalta ja monimutkaiselta, niin on Khanom tarjoaa siihen täydellisen vastakohdan.

Lähellä Khanomia sijaitsee Mu Ko Thale Tai kansallispuisto, joka on saari aivan rannikon tuntumassa. Siellä on mahdollista snorklata ja sukeltaa kirkkaissa vesissä. Tai ottaa aurinkoa valkeilla hiekkarannoilla.

Khanon turistikohteen kartta, joka sijaitsee kartalla Ko Samui:n alapuolella.

Thaimaa, Khanom kartta

Luonto on ympärillä kaikkialla. Voit tehdä vaelluksen läpi Kao-Sok:n kansallispuiston ja kokeilla vaikka elefantilla ratsastamista. Voit myös viettää yön metsässä puuhun rakennetussa talossa. Pitkähäntäveneellä pääsee myös kuuluisalle James Bond saarelle.

Khanomin Rannat

Hiljaisilla rannoilla mieli lepää. Etsi rauhallinen paikka itsellesi tai seurueelle. Saatte olla rauhassa omissa oloissa. Kaukana ovat ne rannat, joissa turistit istuvat vieri vieressä maksetuilla rantatuoleilla. Khanomissa on yli 10 kilometriä rantaa jaettavaksi vähäisen turistijoukon kesken.

  • Hat Na Dan – Rauhallisin Khanomin rannoista. Pitkä vaaleahiekkainen ranta kookospuiden katveessa.
  • Hat Nai Phlao – Suosittu ranta, jossa hyvät mahdollisuudet uida. Siellä on ravintoloita ja muuta turistirantojen toimintaa (vesiurheilua yms)
  • Hat Nai Pret – Kaunis ja hiljainen ranta kahden edellä mainitun välissä.
  • Ay Thong Yang -Vähän kauempana oleva hiljainen ranta, joka soveltuu erinomaisesti uimiseen.
  • Ao Thong Yi – Uimareiden ja ja snorklaajien suosiossa oleva hienohiekkainen ranta.