Matka Thaimaahan

Khao Lak

Khao Lak

Khao Lakia ylistetään usein erääksi Thaimaan upeimmista ja eksoottisimmista lomakohteista, eikä syyttä. Vehreän paratiisin ja kirkkaan meren ympäröimä alue tarjoaa jokaiselle lomailijalle jotakin. Khao Lak on Thaimaan uusimpia kohteita, joka kuitenkin jo turistien viihdyttämisen alkutaipaleellaan joutui kokemaan kovia. Vuoden 2004 tapaninpäivänä alueen rannikolle erityisen tuhoisana lyönyt tsunami lähes huuhtoi sen mennessään, ja esimerkiksi suomalaisten suuresti rakastama muusikko Aki Sirkesalo perheineen kuoli sen seurauksena.

Tänään Khao Lak on kuitenkin ponnistanut jälleen jaloilleen, ja paratiisi odottaa vierailijaa. Kohde onkin erityisen sopiva lapsiperheille kilometrien mittaisen loivan ja palmujen reunustaman rantaviivansa ansiosta.

Sää Khao Lakissa

Harvoin törmää yhtä tasaiseen ilman ja meren lämpötilaan kuin Khao Lakissa. Siellä nimittäin päivällä lämpömittari osoittaa lähes aina 31 ja 34 asteen väliä, meri puolestaan hellii 26 – 28 asteisena.  Yölläkään ei tarvitse palella, sillä alle 20 asteen lämpötila ei tipu.

Maaliskuu on tilastollisesti kuumin, ja toukokuun lopulta lokakuulle kohteessa on sateisinta – tosin silloinkin kyseessä ovat useimmiten nopeasti ohimenevät, vaikkakin rankat, kuurosateet.

Useimmat suomalaiset suosivat Thaimaata talvikuukausien aikaan, jolloin siellä on ”kesä”.

Sijainti ja majoitus

Trooppinen Khao Lak sijaitsee Phang Ngan provinssissa, noin 100 kilometriä suomalaistenkin rakastamasta Phuketista pohjoiseen.

Khao Lakiin pääsee parhaiten lentämällä ensin Phuketiin, jonne lentoaika Helsingistä on hieman alle 11 tuntia. Phuketin kansainväliseltä lentoasemalta 80 kilometrin matka Khao Lakiin kestää noin 2 tuntia. Paikallisbussikin on käytettävissä parilla eurolla, mikäli et ole ryhmämatkalla. Vaihtoehtoisesti voit valita lennon Krabin kentälle, josta on Khao Lakiin matkaa 140 kilometriä, eli noin 3 tunnin ajomatka.

Khao Lak tarjoaa esteettisesti kaunista thaimaalaista suunnittelua niin luksusta kaipaavalle kuin pienellä budjetilla matkaavalle. Thaimaalaiseen tapaan luksuskin on pohjoismaalaisittain edullista, eli alle 60 eurolla saat kuninkaalliset puitteet viidakkomaisessa ympäristössä. Jo noin 10 eurolla puolestaan saat majoituksen ihastuttavassa ja siistissä hotellissa. Huomaa, että osa Khao Lakin hotelleista on tarkoitettu vain ilman lapsia lomaileville.

Khao Lakin rannat

Khao Lakin rannat lukeutuvat Thaimaan kauneimpiin ja kirkasvetisimpiin. Tuulessa huojuvien palmujen katveessa olevat rannat ovatkin toinen toistaan häkellyttävämpiä.

 

Aktiviteetteja Khao Lakin alueella

Khao Lak on kuin luotu uintiin ja vesiurheiluun. Tarjolla ovat perinteiset melusaasteettomat vesilajit snorkkeloinnista ja vesihiihdosta purjelautailuun. Huomaa kuitenkin, että Khao Lakissa vuorovesivaihtelu on suuri ja vedenalaiset virtaukset saattavat aiheuttaa vaaratilanteita, eli rannan opasteita on syytä seurata ja totella.

Khao Lakissa toimii jopa suomalainen sukelluskeskus, Raya Divers, joka tarjoaa niin opetusta kuin retkiä. Läheiset saaret, Similan Island ja Surin Island tunnetaan maailman ehdottomasti parhaimpiin lukeutuvina sukelluspaikkoina, joissa voit törmätä niin leopardihaihin, koralleihin kuin mustekaloihin. Khao Lakista järjestetään luonnollisesti erilaisia veneretkiä lähirannoille, kuten upealle Thai Muangille.

Chong Fahin vesiputous tarjoaa oivan vilvoittelupaikan kuumana päivänä, ja Khao Lakista noin 10 kilometrin päässä sijaitsevalla golfkentällä voit harjoitella puttaustasi tropiikin keskellä.

Voit lisäksi lähteä seikkailemaan läheiseen Khao Sokin tai Khao Lak Lamrun kansallispuiston sademetsään, vaikkapa ihanasti keinuvan elefantin selässä. Siellä järjestetään myös vaellusta ja melontaa, ja jälkimmäisen syvyyksistä löydät useita mahtavia vesiputouksia.

Wat Suwan Khuhan temppelialue löytyy Tambon Krasomista. Alueella voit vierailla erisuuruisissa luolissa ja niitä komistavissa temppeleissä ihailemassa Buddha-patsaita.

Khao Lak pähkinänkuoressa:

Exit mobile version