Matka Thaimaahan

Koh Lanta

Koh Lanta

Häkellyttävän kaunis Koh Lantan (Ko Lantan) alue tunnetaan erityisesti loputtoman pitkistä ja upeista hiekkarannoistaan, viidakkomaisesta luonnostaan ja kiireettömästä elämänrytmistään. Koh Lanta sopii erityisesti lasten kanssa matkaaville ja suuria turistilaumoja vältteleville, jotka haluavat lomallaan rentoutua luonnon helmassa ja nauttia ensiluokkaisista palveluista, eli yksinkertaisesti viettää elämänsä taianomaisimman loman.

Koh Lanta on onnistuttu säilyttämään mahdollisimman luonnollisena turismin lieveilmiöiltä, ja suurimmaksi osaksi muslimien asuttamalla saarella et törmää prostituutioon tai meluisiin yökerhoihin. Jopa melusaastetta aiheuttavat vesiurheiluvälineet ovat pannassa.

Säältään Koh Lanta on trooppisen lämmin ja siellä on oikeastaan vain kaksi vuodenaikaa: tammikuulta huhtikuulle ulottuva kuiva ja kuuma kausi, ja toukokuulta joulukuulle kestävä sadekausi. Lämpötila on suhteellisen tasainen, eli juuri koskaan se ei laske 29 asteen alapuolelle, ja meri on aina lämpöinen eli noin 28 asteinen. Sadekauden ryöpyt ovat trooppiseen tapaan rankkoja kuuroja, ja Koh Lanta on muuta Thaimaata sateisempi.

Koh Lantan sijainti

Koh Lanta sijaitsee eksoottisen Thaimaan Andamaanin meren etelärannikon tuntumassa, Krabin provinssissa. Itse asiassa Koh Lantan alue käsittää kaksi saarta, Koh Lanta Noin (pienen saaren) ja Koh Lanta Yain (suuren saaren), jolle lähes kaikki turismi keskittyy, ja siitä syystä juuri sitä tarkoitetaan puhuttaessa Koh Lantasta.

Kooltaan Koh Lanta on 30 kilometrin pituinen ja noin 6 kilometrin levyinen. Kaikki hiekkarannat löytyvät sen länsipuolelta, ja ne yhdistyvät lähes yhtämittaiseksi valkean ja kullansävyissä hohtavaksi kaistaleeksi. Keskiosaa hallitsevat rehevät sademetsät ja ihmisen vielä pilaamaton kaunis luonto. Uskomattomat hedelmäviljelykset ja mangrovemetsät toivottavat itärannikolla vierailijan tervetulleeksi.

Koh Lantaan pääset valmismatkalla, sillä useat kotimaiset matkanjärjestäjät ovat valinneet idyllisen lomaparatiisin kohteidensa listalle. Yhtä hyvin voit kuitenkin matkustaa sinne itsenäisestikin, ostamalla lennot joko Phuketiin tai Krabiin (lentoaika noin 11 tuntia) ja etsimällä mieleisesi majoituksen. Phuketista pääset marraskuusta toukokuulle saarelle laivalla, Krabista bussilla, autolla tai laivalla noin 3 tunnissa.

Koh Lanta tarjoaa kaikkea luksusbungalowien ja halpojen hotellien väliltä, joten kohde sopii myös vaatimattoman matkakassan omaaville reppureissaajille.

Koh Lantan rannat

Koh Lantan uskomattoman kauniit hiekkarannat sijaitsevat siis kaikki kylki kyljessä saaren länsipuolella. Niille pääset helposti koko saaren pituisesti rantojen vartta kulkevan päätien ansiosta. Rannat ovat loivarantaisia ja kirkasvetisiä ihastuttavine koralliriuttoineen. Eteläiset rannat ovat kivikkoisempia.

Näe ja koe Koh Lantassa

Lanta Old Town on saaren entinen pääkaupunki ja nykyisin siellä asustaa suuri osa kiinalaisväestöstä. Saaren itäpuolella sijaitseva pieni kalastajakylä tarjoaa ihastuttavat ostosmahdollisuudet ja ruokailupaikat. Etenkin sen sunnuntaimarkkinat vetävät väkeä kauempaakin.

Orkideatila (Orchid Nursery Farm) on kukkien ystävän paratiisi, jossa pääset osalliseksi orkideoiden saloista ja suloista. Tila löytyy aivan Pra Ae -rannan (Long Beachin) viereltä.

Koh Lantan kansallispuisto löytyy saaren eteläkärjestä ja on ihanteellinen vaelluskohde. Sen suojissa kannattaa tutustua oppaan seurassa Khao Mai Kaewin tippukiviluoliin, tai ihastella maisemia ystävällisen elefantin selästä. Puiston eläinlajeihin lukeutuvat mm. aasit, villisiat, liskot ja kobrat.

Sukellusretket lukeutuvat Koh Lantan unohtumattomimpiin kokemuksiin. Niitä järjestetään eri puolilla Koh Lantaa ja sen edustan lukemattomilla pikkusaarilla. Voit saada opetusta ja lähteä sitten ihailemaan värikästä vedenalaista maailmaa koralleineen, kaloineen ja simpukoineen.

Koh Phi Phin saari on suosittu vierailukohde, joka tarjoaa niin snorklausta koralliriutalla, auringonottoa rannoilla, ja vaellusta sen trooppisessa luonnossa. Majesteettiset kaksoissaaret kohoavat merestä yli sadan metrin korkeuteen. Phi Phi Don tarjoaa palvelut ja sen rannoilla juhlitaan yötä myöten.

Smaragdiluola (Emerald Cave/ Morokot Cave), jonne merirosvojen huhutaan aikoinaan kätkeneen varastamansa aarteet. Uskomaton laguuniluola sijaitsee Ko Mukin saarella, ja sinne pääsee vain uimalla tai veneellä. Noin 80 metriä pitkä hämärä tunneli johtaa pienelle laguunille, jossa on oma hiekkarantansa, ja jonne aurinko paistaa korkeiden kallioiden yläpuolelta.

Koh Lanta pähkinänkuoressa:

Exit mobile version