Matka Thaimaahan

Phuket

Lähemmäs paratiisia tuskin pääset. Näin sanoi minulle ystäväni, joka aikanaan palasi matkalta Phuketiin. Ja piti se käydä myös itsekin toteamassa.

Sijainti

Phuket sijaitsee luoteis Thaimaassa. Se on saari Andamaanien meressä Thaimaan rannikolla. Se on siis siellä Intian Valtameren puolella. Myös Phuket joutui vuonna 2004 Tsunamin kohteeksi ja satoja ihmisiä menetti henkensä.

Aktiviteetit

Phuket on tunnettu nimenomaan rantakohteena. Sanotaan sen olevan suosituin kaikista Thaimaan rantakohteista. Löytyy saarelta tietenkin muutakin, onhan pelkästään Phuketin kaupungissa asukkaita yli 75 000.

Merivesi on kirkasta ja mahdollistaa monia kalastukseen ja sukeltamiseen liittyviä aktiviteettejä. Snorklaus ja harppuunakalastus ovat hyvin suosittuja. Samoin muutkin vesiharrastukset kuten vesihiihto, purjelautailu ja surffaaminen. Todellinen kalastuksen harrastaja vuokraa veneen ja kuljettajan ja suuntaa merelle. Jo pelkästään kalastusturismi on suuri elinkeino Phuketissa.

Phuketin rannat

Phuketin saarella on lukuisia rantoja. Suosituimmat rannat ovat kaikki saaren länsipuolella.

Lyhyt luettelo Phuketin rannoista:

Tietoja

 

Nähtävää ja koettavaa Phuketissa

Phuketin vesiputoukset. Putoukset sijaitsevat parikymmentä kilometriä Phuket Citystä pohjoiseen. Putouksia on kaksi, Ton Sai ja Bang Pae, ja molemmat sijaitsevat Khao Praew Thaew:n kansallispuistossa. Sinne voi lähteä piknikille tai muuten vain patikoimaan. Putousten ympäristö on mäkistä viidakkoa ja tarjoaa retkeilijällä unohtumattomat maisemat.

Wat Chalong temppeli

Wat Chalong Phuketin tärkeimpänä temppelinä pidetään Wat Chalong:ia.  Monesta rakennuksesta koostuva Wat Chalong on buddhalainen temppeli. Chalong tarkoittaa Thai kielellä festivaalia eli juhlaa. Tempplelialueella on useita Buddha patsaita. Niistä tärkein on Poh Than Jao Wat.

Phuketin vanha kaupunki

Phuketin vanha kaupunki. Phuketin kaupungin vanha osa jokaisen pakko nähdä. Siellä on paljon ylväitä siirtomaa tyylisiä kartanomaisia rakennuksia. Alueella on useita museoita ja monet vanhat perinteet elävät sen kaduilla. Vanhassa kaupungissa on hyvä käydä ostoksilla tai pistäytyä ravintolassa syömässä

Exit mobile version